Our online store is unavailable
due to maintenance.


You can find our products at galco.hu or contact us at info@galcoropes.com. Thank you for your patiance.GALCO KÖTÉLGYÁRTÓ ÉS FORGALMAZÓ KFT.
Ügyfélszogálat
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 20 523 1365, H-P: 7.00-15.30  |  webshop@galco.hu
Facebook Instagram Pinterest  
RAKTÁRÁRUHÁZAINK:
2700 Cegléd, Pesti út 210. / +36 53 310 772 / Nyitva: H-P: 7:00 - 15:00
1036 Budapest, Lajos u. 107. / +36 1 367 2889/ Nyitva: H-P: 9:00 - 12:30, 13:00 - 17:00
6721 Szeged, Felső Tisza-part 21. / +36 62 598 837 / Nyitva: H-P: 8:00 - 12:00, 12:30 - 16:30
8220 Balatonalmádi, Balatonfűzfői út 254. / +36 20 255 7491 / Nyitva: K-P: 9:00-12:30, 13:00-16:00 Szo: 9:00-13:00
Galco mintabolt Cegléd
Galco mintabolt Cegléd

Galco mintabolt Szeged
Galco mintabolt Szeged

Galco mintabolt Budapest
Galco mintabolt Budapest

BEMUTATKOZÁS

A név kötelez. A Gál család az 1860-as évek óta folyamatosan foglalkozik kötélgyártással. A családban apáról fiúra szállt a kötélverő mesterség tudása és szeretete.

A Galco Kötélgyártó és Forgalmazó Kft. 160 év tapasztalatát ötvözi a mai kor technológiájával. A hagyományos kézi munkát 1971 óta fokozatosan a gépi váltotta fel, illetve egészítette ki. A Galco márkanév alatt forgalmazott termékek szinte kivétel nélkül Magyarországon, a ceglédi kötélgyárban készülnek.

A kötélgyár ma is 100%-ban családunk tulajdonában van. 

Bemutatóterem
Bemutatóterem

Kötélgyártással foglalkozó cégünk a családi vállalkozások rugalmasságával működik. Mivel az igények változnak, és más mennyiségre van szükség például hajókötélgyártás, iparikötél-gyártás, mezőgazdasági kötélgyártás, spárga gyártás, ruházati zsinórgyártás, dekorációs zsinórgyártás, paracord gyártás, kreatív zsinórgyártás, kalapgumi gyártás, cipőfűző gyártás, gurtnigyártás vagy hevedergyártás esetén, egyaránt vállaljuk a nagy és kis szériákra, a standard és egyedi termékekre vonatkozó megrendelések teljesítését is. Az állandó jó minőségnek, a gyorsaságnak, a pontosan betartott határidőknek és a partnereink felé tanúsított rugalmasságunknak köszönhetően számos céggel vannak hosszú távú együttműködéseink. A vevőinkkel folytatott állandó dialógus lehetővé teszi új megoldások keresését, és ebből következően új termékek kikísérletezését, legyen szó kötélgyártásról, hevedergyártásról, cipőfűző gyártásról vagy kötözőgyártásról. Az ISO 9001-es minőségirányítási rendszer segítségével a lehető legjobb termékeket és szolgáltatásokat nyújtjuk már meglévő és jövőbeli partnereinknek.

A folyamatosan fejlesztett géppark, az évek során gyűjtött tapasztalat és szakértelem garancia a megbízható, állandó minőségű termékre, legyen szó akár vitorláskötél, munkavédelmi kötél, mezőgazdasági kötél, vontató kötél, berántó zsinór, gumipók, nemzeti színű szalag, heveder, kalapgumi vagy cipőfűző gyártásáról. Korszerű kötélgyártó gépeinken csak minőségi alapanyagokkal dolgozunk. A kötelek, zsinórok, hevederek és kötözők gyártásánál a hagyományos kender mellett használunk más természetes (pamut és len), szintetikus (polipropilén, poliészter) és utolsó generációs (Kevlar, Vectran, üvegszál) anyagokat. Kínálatunkban számos prémiumtermék megtalálható, melyek százszázalékosan kielégítik ügyfeleink legkülönbözőbb igényeit. Termékeinkre garanciát vállalunk, és műbizonylatot állítunk ki róluk.

GYÁR
GYÁR
GYÁRTÁS
GYÁRTÁS

Ha ön minőségi hajókötelet, megbízható munkavédelmi kötelet, csúszásmentes mezőgazdasági kötelet, erős vontatókötelet, jó fogású kőműveskötelet, mutatós kordonkötelet, hagyományos mászókötelet, iskolai ugráló kötelet, spárgát, kalapgumit, zsákkötözőt, szőlőkötözőt, hőálló tömítő zsinórt, reluxa zsinórt, redőnygurtnit, kreatív zsinórokat, paracordot, egyedi ékszerzsinórt, hálózsinórt, tartós gumipertlit, 100% pamut lámpabelet, profi gumipókot, zsákvarró cérnát, bútorszállító hevedert, permetező hevedert, kárpitos hevedert, táskahevedert, méhészhevedert, bármilyen cipőfűzőt, extrahosszú korcsolyafűzőt vagy egyéb kötélgyártási terméket keres, nálunk megtalálja!

Tekintse meg kínálatunkat és kérdéseivel keressen meg bennünket az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: +36 53 310 772
E-mail: info@galco.hu

Kép: Gál Ferenc levél
Gaál Ferenc levél

Kép: Gál Ferenc újságcikk
Gaál Ferenc újságcikk

Kép: Bélyegző
Gál Ferenc kisiparos bélyegzője

A GALCO TÖRTÉNETE

A név kötelez

A kötélgyártás területén a Galco Kötélgyártó és Forgalmazó Kft. 160 év tapasztalatát ötvözi a mai kor technológiájával. A Gál családban öt generáció óta apáról fiúra (sőt: lányra!) száll a kötélverő mesterség tudása és szeretete. A cég története az 1860-as évekig nyúlik vissza, amikor az Abonyból elszármazott Gaál Ferenc kötélverő mester megvetette a lábát Cegléden, ahol egy egyszemélyes műhelyben alapozta meg a családi hagyományt.

Az alapító fia, Ferenc Cegléd közismert, megbecsült polgára volt. Aktív közéleti és kulturális életet élt. Református presbiterként sokan ismerték, de híres volt sakktudásáról és a hegedűk iránti rajongásáról is. Ő még főleg az állattartáshoz szükséges köteleket készítette. Igazi látványosságszámba ment, ahogy Feri bácsi utcahosszat hajtotta "véget nem érő" köteleit, amelyek túl hosszúak voltak az udvarban épült kötélgyártó színhez. Cegléd egyik emblematikus személyisége volt. Sokan azért emlékeznek rá, mert nem volt olyan heti piaci nap hogy ő ne lett volna jelen kis kocsijával a megszokott helyén.

Kép: Gál Ferenc újsággal
Gaál Ferenc újsággal
Kép: Gál Ferenc Hegedül
Gaál Ferenc hegedül
Kép: Gál Ferenc műhelyfotó
Gaál Ferenc műhely fotó

A voltaképpeni Galco Kft-t ifjabb Gál Ferenc fektette le, aki Cipőfűző gyártó kisiparosként kezdte pályáját. A hetvenes években az állattartás visszaszorulásával a kézi munkára is csökkent az igény, ezért ifjabb Gál Ferenc 1971-ben megkezdte a gépesítést. A gépesítés mellett viszont fontosnak tartotta, hogy a manualitás se vesszen el, ezért a kézzel szerelt és az állattartáshoz használt kötelek, melyekben benne van elődeink tudása még mindig kínálatunk részét képezi. Lépésről-lépésre, önerőből építgette fel a kötélgyártó céget. Személyesen foglalkozott a gyártással, kitartóan bővítette vevőkörét, személyesen kereste fel jövőbeli partnereit, akik közül sokukhoz barátság is fűzte. 1992-ben A Gál és a company szóból létrehozta a Galco márkanevet, 1998-ban pedig megalapította a KFT-t. 

Kép: Gaál Ferenc és Gál Ferenc
Gaál Ferenc és Gál Ferenc
Kép: Gál Ferenc és Gál Ferencné
Gál Ferenc és Gál Ferencné
Kép: Katalógus
Katalógus

A Galco Kft. most is 100 százalékban a család tulajdonában van. Gál Ferenc örökösei, felesége és két lánya, igazgatják. A jelenlegi Galco Kft egy olyan fél manufaktúra, ahol egy olyan szakmát oktatnak és tartanak életben, ami már nem létezik. Az évek során a cég profilja változott, igazodott a felmerülő piaci igényekhez. A termékpaletta kiszélesedett. Az első fonatolt termék, a cipőfűző mellett, megjelent rajta a milliméter vékony reluxazsinórtól a több centiméter vastagságú hajókötélig mindenféle kötéláru, amire csak szükség lehet a mindennapokban. Az egykor a családi házban üzemeltetett műhely tágas telephelyre költözött ahol 2020 januárjában mintaboltot is nyitott. A cég Cegléden kívül Budapesten és Szegeden is üzemeltet mintaboltot, ahol szeretettel várja vásárlóit a nagykereskedőktől a magánszemélyekig.

RÓLUNK ÍRTÁK